måndag 17 januari 2011

Kom igång med kursen! Hur är kurserna upplagda? Hur funkar det?

(till översikt av kurskluster db-o-webbUppdaterad 2011-08-16.

En introduktion till dig som skall gå någon av kurserna i kursklustret db-o-webb.

Rena distanskurser
Kurserna är rena distanskurser. All undervisning och examination sker på distans. Frågor, hjälp och handledning ges via forum eller chat. Kurserna har ett gemensamt chatrum på irc.
http://dbwebb.se/irc
Skriftligt kursmaterial
Kursmaterialet består av artiklar, guider, skrivna instruktioner med övningar och läsanvisningar. Det ges normalt inga föreläsningar.

10 kursmoment
Varje kurs består av 10 kursmoment á 20 studietimmar. Kursmomenten kan kräva mer eller mindre tid, det beror på din ambitionsnivå och på vilka förkunskaper du har.

Varje kursmoment har en instruktion. I instruktionen står vad du skall göra. Det finns läsanvisningar och uppgifter som skall utföras och kodas ihop. I slutet av varje kursmoment sker en kortare redovisning som skall lämnas in. Här kan du se ett exempel på en instruktion av ett kursmoment:
http://dbwebb.se/oophp/kmom01/instruction
Översikt av kursmomenten
Varje kurs har en översikt av de kursmoment som finns. Läs översikten för att få en idé om kursens innehåll. Följande är ett exempel på en kursöversikt.
http://dbwebb.se/htmlphp/overview
Kursen avslutas (och examineras) med projekt
Kursmoment 07/10 (eller 08/10) är ett projekt som avslutar och "knyter ihop" kursen. Projektet har en separat specifikation som säger vad som skall implementeras.

Bedömning och betygsättning
Följande dokument beskriver hur bedömning och betygsättning sker.
http://dbwebb.se/grading
Schema och studieplan
Det finns en rekommenderad studieplan för kursen (ett schema eller planering). Den säger när kursmomenten finns publicerade och närexaminationen sker. Där kan också utläsas tidsramar för kursen. Följande dokument är ett exempel på ett sådant schema.
http://dbwebb.se/oophp/schedule
Kurslitteratur
Läs mer om kurslitteraturen via följande länk:
http://dbwebb.se/blog/2010/01/kurslitteratur-databas-och-webb.html
Mer?
Hoppas dessa svar hjälper dig att komma igång. Har du fler frågor så får du maila mos@bth.se eller fråga i kursens forum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar